Ustawienia grillowania

Broil King - USTAWIENIA GRILLOWANIA

Na temperaturę w piekarniku ma wpływ wiatr i
pogoda. Liczby poniżej wskazują średni odczyt
wykonany podczas umiarkowanie ciepłego,
letniego dnia. Jeżeli jest to możliwe, raczej nie
stawiać grilla na wietrze tylko w osłoniętym
obszarze z dobra wentylacją. Nigdy nie grillować
w zamkniętych pomieszczeniach, gdzie może
się skumulować śmiertelny tlenek węgla, np. w
garażu albo na zabudowanym tarasie.

• Ustawienie pokrętła na HIGH da nam w mniej więcej 10 minut temperaturę około
288°C-316°C (550°F-600°F). To ustawienie jest idealne do szybkiego obsmażania
mięsa, przed zmniejszeniem temperatury. Nigdy nie należy przedłużać grillownia na
ustawieniu HIGH.
• Ustawienie pokrętła na MEDIUM da nam temperaturę w piekarniku około 232°C
(450°F), zakładając, że pokrywa jest zamknięta. To ustawienie jest polecane do
grillowania kurczaków, steków, kotletów, burgerów oraz gdy stosujemy Pośrednią
Metodę grillowania.
• Ustawienie pokrętła na LOW da nam temperaturę w piekarniku około 154°C-
177°C (310°F-350°F). Ustawienie LOW należy używać do dużych kawałków mięsa,
delikatnych ryb oraz ciast i ciastek, takich jak pizza czy quesadille.

• Grille Broil King są wyposażone w zawory linear flow, co oznacza maksymalną kontrolę
pomiędzy ustawieniami LOW, MEDIUM i HIGH.
W chwili gdy zapoznacie się ze swoim grillem, będziecie w stanie oceniać temperaturę
w całym zakresie ustawień.

Reklamy
Tagged with: , , ,
Napisane w Poradnik Grillowania

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: