Grillowany Łosoś z sosem imbirowym

porcja dla 2 osób – czas przygotowania 0:10

Grillowany Łosoś z sosem imbirowym

Składniki:

2 filety z łososia, ¼ kg każdy
3 łyżki wytrawnego sherry
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżka świeżego imbiru, drobno posiekanego
2 łyżki masła
¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
plasterki cytryny

Przygotowanie:

W płytkim, szklanym naczyniu wymieszać sherry, sos sojowy, olej sezamowy oraz imbir. Położyć rybę w marynacie na 30 minut. Rozgrzać grilla i nasmarować ruszt olejem roślinnym. Pokropić łososia masłem (opcjonalnie) i grillować na MEDIUM-HIGH przez 10 minut. Skóra powinna łatwo odejść od ryby, gdy ta już będzie gotowa. Położyć łososia na półmisku, przybrać plastrami cytryny i podawać.

Reklamy
Tagged with: , , , , ,
Napisane w Przepisy do grilla, Przepisy na ryby i owoce morza z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: