Metody Grillowania – Grillowanie Bezpośrednie

Grillowaie BezpośrednieMetoda bezpośredniego grillowania oznacza
położenie przygotowywanego posiłku na
ruszcie bezpośrednio nad ogniem. Tą metodę
polecamy przy grillowaniu posiłków w porcjach
dla jednej osoby, takich jak steki, kotlety, ryby,
burgery, kebaby i warzywa lub jakichkolwiek
innych potraw, które potrzebują krótkiego czasu
grillowania. Głęboki piekarnik Grilla Gazowego OMC pozwala na umieszczenie palnika i jego osłony z dala od rusztu, co daje doskonałą kontrolę temperatury i zmniejszoną ilość samo zapaleń. Jedną z korzyści stosowania tej metody jest uzyskanie perfekcyjnego diamentowego wzoru, który możemy wypalić na mięsie i warzywach.

• Przygotowanie grilla do tej techniki jest bardzo proste. Aby uzyskać najlepsze rezultaty,
należy rozgrzać grilla na HIGH, wyczyścić drucianą szczotką do grilla ruszt, następnie
nasmarować pędzlem lub spryskać olejem roślinnym, aby zapobiec przywieraniu.
• Marynaty i sosy mogą być używane do tworzenia interesujących, pełnych smaku
potraw. Marynaty mogą być również używane do zmiękczania mniej miękkich
części mięsa oraz do zwiększania ich soczystości. Przygotowując marynaty i sosy
z wyprzedzeniem uwalniamy się od naszych kuchni, co pozwala na miłe spędzanie
czasu z rodziną i przyjaciółmi w chwili gdy nasz posiłek jest pieczony na grillu.

Reklamy
Tagged with: , ,
Napisane w Poradnik Grillowania

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: