Dla lubiących klasykę polecamy w Sylwestra wieprzowe szaszłyki

Wieprzowe SzaszłykiDla lubiących klasykę polecamy w Sylwestra wieprzowe szaszłyki

Metoda: Grillowanie pośrednie
Czas przygotowania: 10 min

Cóż prostszego niż połączenie kupnego sosu barbecue z włoskim sosem do sałatek i kilkoma dodatkowymi składnikami, aby przyrządzić szybką marynatę.

Składniki:

½ kg schabu bez kości, pokrojony w grubą kostkę
¼ filiżanki włoskiego sosu sałatkowego
½ łyżeczki sosu z ostrej papryki
½ czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
½ zielonej papryki pokrojonej na kawałki
½ sosu Barbecue
1 puszka ananasa w syropie, odsączonego
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżki miodu
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Do średniej wielkości miski wlać sos barbecue, sos sałatkowy, miód, sok z cytryny i ostry sok paprykowy i dokładnie wymieszać. Dodać mięso i dokładnie wymieszać. Następnie wstawić wszystko na 24 godz. do lodówki. Nabijać na przemian: mięso, paprykę i kawałki ananasa. Gotowe szaszłyki układać na rozgrzanym grillu. Grillować ok 4-6 min z każdej strony. Pod koniec grillowania polać pozostałą marynatą.

Do idealnego grillowania szaszłyków polecamy użyć składany stojak na szaszłyki wykonany ze stali nierdzewnej  z 6 prętami o przekroju półkołowym ulatwiającymi obracanie całym szaszłykiem

Reklamy
Tagged with: , ,
Napisane w Przepisy do grilla, Przepisy na mięsa z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: