Cytrynowy kurczak

Przepis na cytrynowego kurczaka

porcja dla 4 osób – czas przygotowania 0:05

Ta kwaśna marynata z niska zawartością tłuszczu jest też doskonała do ryb i wieprzowiny.

Składniki:

4 połówki piersi z kurczaka, bez skóry i kości
sok z jednej cytryny
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
½ łyżeczki suszonego oregano
szczypta pieprzu cayenne

Wymieszać wszystkie składniki w szklanym naczyniu albo wytrzymałym worku strunowym. Marynować w temperaturze pokojowej przez 20 minut, albo w lodówce do 6 godzin. Rozgrzać grilla, pokrętło ustawione na pozycji HIGH. Położyć piersi na grillu, zmniejszyć ogień do MEDIUM, grillować przez 12 minut, odwracając raz w połowie czasu grillowania.

Reklamy
Tagged with: , ,
Napisane w Przepisy do grilla, Przepisy na drób z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: