Ananas z syropem klonowym

Ananas z syropem klonowym

porcja dla 6 osób – czas przygotowania 0:05

Słodki ale orzeźwiający deser, na każdą porę roku.

1 cały ananas, pokrojony w ćwiartki a następnie w plastry
½ szklanki syropu klonowego
½ łyżeczki cynamonu
½ łyżeczki Grand Marnier™

Świeży ananas pokroić wzdłuż w ćwiartki, usunąć rdzeń, pokroić w 1½cm plastry i odciąć je wzdłuż łupiny. Pozostawiając plastry na łupinie, położyć ćwiartki ananasa na rozgrzanym grillu, łupiną do dołu. Grillować przez 15 minut na MEDIUM lub aż miąższ będzie rozgrzany wewnątrz. W małej misce wymieszać pozostałe składniki i polewać nimi ananasa co 5 minut.

Reklamy
Tagged with: , , , , ,
Napisane w Desery z grilla, Przepisy do grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: