Marynata Tandoori

Ostra marynata Tandoori

porcja dla 10 osób – czas przygotowania 0:10

Ta pikantna marynata nie jest dla tchórzy!

3 łyżki świeżego imbiru, obranego i posiekanego
1 mała cebula, obrana i pokrojona w ćwiartki
6 obranych ząbków czosnku
⅓ szklanki oliwy z oliwek
1¼ szklanki jogurtu naturalnego
2 łyżki mielonego kminku
1½ łyżki garam masala
1½ łyżeczki mielonej kurkumy
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 łyżeczka soli

 

W misce robota kuchennego wymieszać imbir, cebulę i czosnek. Mielić, aż składniki będą bardzo rozdrobnione. Dodać pozostałe składniki i mielić, aż utworzą jednolitą masę. Marynować drób lub rybę przez 4 godziny albo przez całą noc w lodówce.

 

Reklamy
Tagged with: , , , ,
Napisane w Marynaty i Sosy do grillowania

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: