Broil King KEG 4000 – grill w stylu pieca kamado

 

Broil King KEG
Unikalna budowa i zdolność do zatrzymywania ciepła sprawiają, że potrawy na nim grillowane zyskają zupełnie nowe smaki  i aromaty. Urządzenie zapewnia niezwykłą kontrolę temperatury i łatwość użytkowania. Jest idealny do wolnego gotowania w niskiej temperaturze. Wystarczy tylko dodać węgiel, poczekać aż grilla się nagrzeje do wymaganej temperatury i można spokojnie usiąść i poczekać resztę zrobi za nas KEG. W grillu węglowym Broil King KEG można stosować zarówno tradycyjny węgiel drzewny i brykiety.

SYSTEM KAMADO (PIEC)
HERMETYCZNIE ZAMYKANY
OPCJA WĘDZENIA
JEDYNY GRILL WĘGLOWY OSIĄGAJĄCY 450 st. C.

 

Broil King KEG 4000 – dane techniczne:

  • Duża całkowita powierzchnia gotowania – 1219 cm
  • Wysokiej jakości ruszt żeliwny
  • Drugi ruszt pokryty chromem
  • Zdejmowane półki boczne
  • Górna klapa przepływu powietrza (wentylator) wykonana z żeliwa
  • Zatrzask z blokadą mechanizmu pokrywy
  • Dolna klapa przepływu powietrza wykonana ze stali nierdzewnej
  • Ściany konstrukcji izolowane podwójnie
  • Wytrzymały statyw z dużymi kołami do przenoszenia
  • Konstrukcja grilla wykonana jest ze stali wypełnionej izolacją
  • Grill pokryty powłoką epoksydową.

Broil King KEG 4000 – wymiary:

Szerokość po rozłożeniu półek: 104 cm

Wysokość przy zamkniętej pokrywie: 120 cm

Głębokość: 70 cm

Waga: 57 kg

Ruszta do grilla Broil King KEG

 

Reklamy
Tagged with: , , , ,
Napisane w Grille Węglowe, Pomysły na udane grillowanie

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: