Zamień swój grill w piec do pizzy! Śródziemnomorska pizza na cieńkim cieście.

Śródziemnomorska pizza na cieńkim cieście

Przepis dla 4 osób – Czas przygotowania 0:20

1 cienki podkład do pizzy
1 pierś z kurczaka bez kości

200g sera feta

oliwki bez pestek

suszone pomidory

czerwona cebula

świeża bazylia

3 łyżki oliwy z oliwek

3 łyżki octu balsamicznego

posiekany czosnek

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i rozłożyć na cieście. Wierzch posypać rozdrobnionym serem Kamień do Pizzyfeta, następnie całość pokropić octem balsamicznym. Na koniec dodać posiekaną bazylię.

  1. Kamień do pizzy umieścić na środku rusztu. Rozgrzać grilla do 280 stopni
  2. Umieścić gotową pizze na wcześniej rozgrzanym kamieniu do pizzy.
  3. W momencie w którym ciasto się zarumieni a ser rozpuści, pizza będzie gotowa
  4. Pozostaw kamień do całkowitego ostygnięcia przed jego wyjęciem.
Reklamy
Tagged with: , , ,
Napisane w Desery z grilla, Pomysły na udane grillowanie, Przepisy do grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: