Deski do grillowania

Cedrowa deska do grillowania

 

Jeśli znudziło Cię już tradycyjne grillowanie, spróbuj użyć cedrowych desek. To idealny sposób aby nadać potrawom delikatny aromat dymu. Same deski mają swój własny charakterystyczny aromat. Te cedrowe nadają potrawom subtelny zapach dymu. Są idealne do grillowania ryb, ale nie tylko, możesz na nich grillować również inne rodzaje mięs. Deski olchowe mają bardzo przyjemny słodki aromat, idealnie komponują się z wieprzowiną. Deski klonowe mają ten sam słodki aromat, idealnie pasują do żeberek.

Deski do grillowania nadają się i do prezentacji jak również do grillowania na nich różnych rodzajów mięs. Deskę przed grillowaniem należy namoczyć w wodzie na co najmniej 20 min. Następnie wytrzeć. Możesz również namoczyć deski w ulubionym napoju, jak np. imbirowy napój, czy sok z cytryny. Następnie deskę należy nasmarować olejem aby potrawa na niej grillowana nie przywierała.

Deski pakowane są po dwie i są wystarczająco duże aby pomieścić większość produktów spożywczych.

Grillowanie na deskach cedrowych i klonowych

 

Reklamy
Tagged with: , , ,
Napisane w Akcesoria do grillowania, Pomysły na udane grillowanie

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: