Pikantne krewetki

Pikantne Krewetki

Składniki:

0,45 kg dużych, obranych i wyczyszczonych krewetek
½ szklanki octu winnego
Sok z ½ cytryny
¼ szklanki oliwy z oliwek
1 czerwona papryka chili
½ łyżeczki płatków suszonej czerwonej papryki
½ łyżeczki startej skórki z cytryny
1 łyżka pasty chili
Sposób przygotowania:
1. Namocz wykałaczki w wodzie na 30 minut.
2. Przygotuj krewetki delikatnie pociągając skorupkę do zewnątrz, i usunąć żyły odcinając przy pomocy noża.
3. Połączyć wszystkie składniki marynaty w średniej wielkości misce. Do marynaty dodać krewetki, połączyć ze sobą i włożyć do lodówki na 30 minut. Nakładać po 3 krewetki na 1 wykałaczkę, nakłuwać na głowie i ogonie.
4. Rozgrzej grilla do poziomu HIGH, a następnie zredukuj pokrętło do MEDIUM-HIGH. Pozostaw pokrywę grilla otwartą, grilluj krewetki 2-3 minuty z każdej strony, fastrygować raz po pierwszej turze. Krewetki są gotowe kiedy będą różowe i nieprzezroczyste. Nie przesmażyć.

Do grillowanie krewetek polecamy Nadstawkę do grillowania Broil King Premium

Reklamy
Tagged with: , , , ,
Napisane w Akcesoria do grillowania, Poradnik Grillowania, Przepisy do grilla, Przepisy na ryby i owoce morza z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: