Zimowe grillowanie – porady

Zimowe grillowanie na grillu gazowym Broil King

Pyszne grillowane dania są łatwe do przygotowania przez cały rok. Oto kilka wskazówek, które możesz wykorzystać podczas zimowego grillowania.

  • Zawsze odpowiednio rozgrzej  grilla. Rozgrzej grilla do 200 º C – 220 º C. Pamiętaj, że jeśli żywność  po umieszczeniu  na grillu nie zacznie skwierczeć, to twój grill nie jest wystarczająco gorący.
  • W przypadku grillowania na grillach węglowych używaj większej ilości węgla drzewnego. Dzięki temu zwiększy się czas grillowania i wytworzy się dodatkowe ciepło.
  • Czas grillowania może się zmieniać i być uzależniony od warunków panujących na zewnątrz. Aby uzyskać najlepsze efekty grillowania i być pewnym, że pieczone mięso jest już dobre polecamy używać termometry do mięsa.
  • Do zimowego grillowania polecamy grille z pokrywą. Strata ciepła w zimie jest dużo większa niż
    w ciepłe letnie dni. Utrzymanie odpowiedniej temperatury w grillu bez pokrywy będzie bardzo ciężkie.
  • Podczas grillowania w wietrzny dzień, odpowiednio ustaw grilla. Zmniejsz ekspozycję na wiatr.
  • Przygotuj odpowiednio obszar roboczy wokół grilla, aby uniknąć poślizgów i upadków.
  • Zapewnij dobre oświetlenie swojego grilla.
  • Nigdy nie należy grillować w pomieszczeniach zamkniętych. Akumulacja tlenku węgla, przypadkowe obrażenia od ognia, dymu i uszkodzenia są wtedy możliwe – to nie jest warte ryzyka.
Reklamy
Tagged with: , ,
Napisane w Grille Gazowe, Grille Węglowe, Poradnik Grillowania, Pozostałe

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: