Zdrowie i bezpieczeństwo podczas grillowania jest bardzo ważne

Grillowanie

Świadomość konsumencka jest coraz większa dlatego:

1. Świadomie dobieraj produkty do grillowania
2. Unikaj dymu powstającego z żywic i syntetyków – mogą przenosić szkodliwe substancje do potraw
3. Używaj tacek, które ograniczą dostawanie się tłuszczu na żar i powstawanie niebezpiecznych związków lotnych
4. Nie pozwól, aby grillowane potrawy pozostawały w płomieniach
5. Nie jedz przypalonych lub zwęglonych potraw
6. Nie grilluj mięsa peklowanego, wędzonego i konserwowanego saletrą
7. Unikaj grillowania mrożonych mięs i ryb – wybieraj świeże, surowe produkty

Bezpieczeństwo podczas grillowania jest bardzo ważne, dlatego:

1. Nie grilluj w zamkniętych pomieszczeniach
2. Nie używaj do rozpalania nafty, spirytusu, benzyny ani oleju opałowego
3. Nie dodawaj rozpałki płynnej po rozpaleniu lub na gorące brykiety
4. Grilluj poza zasięgiem dzieci i zwierząt domowych
5. Nie pozostawiaj rozpalonego grilla bez opieki
6. Usuwaj z grilla wyłącznie zimny popiół

Reklamy
Tagged with: , ,
Napisane w Poradnik Grillowania, Pozostałe

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: