Innowacyjna technologia w grillach gazowych Outdoorchef

Outdoorchef obserwując potrzeby konsumenta, wprowadził szereg unikalnych rozwiązań technologicznych jak górna pokrywa na zawiasie, czy w przypadku grilla węglowego ruszt umożliwiający dosypywanie paliwa bez konieczności zdejmowania go z paleniska.

Przewagi Technologiczne grilli gazowych Outdoorchef:

  • łatwy montaż końcowy, wszystkie techniczne elementy gazowe i elektryczne są już wstępnie zmontowane
  •  odpowiednia wysokość robocza
  •  niepowtarzalny i praktyczny design grilla
  •  pewna i prosta obsługa
  •  wysokiej jakości materiały
  •  łatwe czyszczenie
  •  ruchome i solidne stelaże
  •  optymalna kontrola dzięki wbudowanemu termometrowi

Zdrowie: Jedyne grille gazowe na świecie ze stuprocentowym zabezpieczeniem przed płomieniami wzniecanymi przez kapiący tłuszcz.

Wszechstronność: Grillowanie, gotowanie, pieczenie – od smażonej kiełbasy po wykwintne menu.

System grillowania Outdoorchef

Opatentowany obrotowy lejek we wnętrzu kuli chroni przed płomieniami wzniecanymi przez kapiący tłuszcz oraz przed powstawaniem nieprzyjemnego dymu. Łączy w sobie nieprawdopodobną wszechstronność i perfekcję z gwarancją zdrowego grillowania. W zależności od pozycji lejka istnieję możliwość grillowania, podgotowywania, pieczenia lub gotowania. Dzięki specjalnie opracowanym akcesoriom różnorodność zastosowania nie zna granic.

Pozycja Standardowa –grillowanie, gotowanie, pieczenie
W celu pośredniego grillowania, gotowania i pieczenia górny lejek umieszcza się w grillu dużym otworem ku górze. Ciepło z palnika gazowego przemieszcza się po wewnętrznych ściankach kuli ku górze i rozchodzi się równomiernie na całą kulę. Mały lejek na dole umieszczany jest zawsze dużym otworem do góry. Chroni on palnik przed skraplającą się cieczą i odprowadza ją do pojemnika znajdującego się pod grillem.

Pozycja wulkaniczna – gotowanie, smażenie
Do grillowania i gotowania w bardzo wysokich temperaturach lub z zastosowaniem płyty żeliwnej górny lejek umieszcza się w kuli w pozycji odwrotnej. Dzięki temu powstaje bardzo intensywne ciepło ukierunkowane na środek rusztu grilla lub akcesoria, jak płyta żeliwna, wok, patelnia uniwersalna itp.

Grille Gazowe Outdoorchef

Reklamy
Tagged with: , , , , , ,
Napisane w Grille Gazowe, Poradnik Grillowania, Pozostałe

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: