Nowy wymiar grillowania – grille węglowe Outdoorchef

Grille Węglowe Outdoorchef

Zdrowie: Wkład lejkowy umożliwia bezpośrednie i pośrednie grillowanie bez szkodliwego zbyt dużego ognia wywołanego ociekającym tłuszczem.
Wszechstronność: Grillowanie, gotowanie, pieczenie – od smażonej kiełbasy po wykwintne menu.
Bezpieczeństwo: Otwierany ruszt ułatwia wkładanie i uzupełnianie brykietu w trakcie grillowania. Przyjemna i odpowiednia wysokość grilla ułatwia przyrządzanie potraw na grillu.

Grillowanie pośrednie i bezpośrednie na grillu węglowym

Grillowanie bezpośrednie: w celu podsmażenia potrawę można umieścić bezpośrednio nad żarem lub otworem lejka. Ta metoda jest szczególnie odpowiednia dla potraw wymagających krótkiego pieczenia.
Grillowanie pośrednie: do łagodnego gotowania, duszenia lub pieczenia odpowiednia jest metoda pośrednia. W tym przypadku potrawa jest umieszczana nad zamkniętą częścią lejka, gdzie jest chroniona przed bezpośrednim płomieniem. Potrawa piecze się dzięki rozgrzanemu powietrzu. Metoda ta jest odpowiednia dla większych kawałków mięsa wymagających powolnego duszenia lub do pieczenia.

Reklamy
Tagged with: , , , , , ,
Napisane w Grille Węglowe, Pomysły na udane grillowanie, Pozostałe

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: