Bruschetta

BruschettaPorcja dla 8 osób – czas przygotowania 0:10

pieczywo czosnkowe:

2 łyżki oliwy z oliwek
1 posiekany ząbek czosnku
½ łyżeczki soli
½ łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1 łyżka świeżego, posiekanego rozmarynu
16 kromek pieczywa

wierzchnia warstwa:

½ szklanki octu balsamicznego
½ szklanki oliwy z oliwek
1 posiekany ząbek czosnku
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
4 szklanki posiekanych pomidorów, bez pestek
⅓ szklanki świeżej, posiekanej bazylii

Pieczywo czosnkowe – wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, sól, pieprz i rozmaryn. Posmarować obie strony pieczywa i grillować przez minutę z każdej strony na MEDIUM. Przełożyć na półmisek. W międzyczasie, wymieszać ocet, oliwę z oliwek, czosnek, sól i pieprz. Dodać pomidory, wymieszać i nałożyć na przygotowane pieczywo, następnie posypać świeżą, posiekaną bazylią.

Reklamy
Tagged with: ,
Napisane w Przepisy do grilla, Przepisy na warzywa i przystawki z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: