Kiełbaski w sosie chutney z mango i fenkułami

Pyszne kiełbaski z grillaporcja dla 6 osób – czas przygotowania 0:20

Smak sosu chutney może być zmieniony poprzez użycie innych ziół. Aby uzyskać smak południowo-zachodni, należy zastąpić natkę pietruszki kolendrą. Jeżeli chcemy podkręcić pikantność, należy spróbować dodać pokrojone w kostkę papryczki jalapeño. Świeżo smakujący sos chutney może
być podawany z jakimkolwiek pikantnym mięsem.

Składniki:

1 kg włoskich kiełbasek
2 owoce mango, drobno posiekane
2 łyżeczki świeżej, posiekanej natki pietruszki
1 łyżka czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
2 łyżeczki miodu
½ czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę
½ korzenia fenkułu, pokrojonego w kostkę
1 łyżeczka soku z limonki
szczypta soli

Ustawić ruszt pod skosem, aby odprowadzić tłuszcz z osłony palnika. Przygotować grill poprzez rozgrzanie go, pokrętło ustawione na pozycję HIGH oraz posmarowanie rusztu olejem do gotowania. Położyć kiełbaski na grillu i zmniejszyć ogień. Grillować na małym ogniu, pokrętło pozycja LOW, przez 10 minut z każdej strony.
Wymieszać pozostałe składniki, aby przygotować sos chutney. Chłodzić, aż do podania. Pokroić ugrillowane kiełbaski pod skosem i podawać z sosem chutney.

Reklamy
Tagged with: ,
Napisane w Przepisy do grilla, Przepisy na mięsa z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: