Quesadille z czarną fasolą

quesadille z czarną fasolą

Doskonała przystawka do swobodnego posiłku na
świeżym powietrzu.

porcja dla 6 osób – czas przygotowania 0:15

Składniki:

1 szklanka czarnej fasoli z puszki, odcedzonej i opłukanej
1 pomidor, posiekany i bez pestek
1 pieczona czerwona papryka, obrana ze skórki i posiekana
1 papryczka jalapeño, bez pestek i pokrojona w kostkę
1 ząbek czosnku, posiekany
½ szklanki świeżej, posiekanej kolendry
2 łyżki posiekanych szczypiorów
1 ½ szklanki startego sera cheddar
½ szklanki pokruszonego sera feta
6 mącznych tortilli o średnicy 25cm

W średniej wielkości misce połączyć ze sobą pierwszych 7 składników. Ułożyć tortille na blacie, połowę pokryć mieszanką z czarną fasolą, pozostawiając około 1½cm wolnego brzegu. Posypać serem. Przy pomocy pędzla posmarować krawędzie wodą, złożyć i ścisnąć brzegi. Rozgrzać grilla i przy pomocy pędzla posmarować ruszt oliwą z oliwek. Grillować quesadille na MEDIUM przez 2-3 minuty z każdej strony. Na desce pokroić quesadille w ćwiartki, nożem do pizzy albo innym ostrym nożem. Przybrać świeżą kolendrą i podawać.

Reklamy
Tagged with:
Napisane w Przepisy do grilla, Przepisy na warzywa i przystawki z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: