Ratatouille na szaszłyku

ratatouille na szaszłyku
Porcja dla 6 osób – czas przygotowania 0:15
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki winnego octu z czerwonego wina
1 łyżka soku pomidorowego
4 krople sosu Tabasco
2 łyżeczki oregano
1 łyżeczka świeżego tymianku
sól i pieprz, do smaku
6 pomidorków koktajlowych
1 mały bakłażan, obrany i pokrojony w
2½cm kostki
1 zielona papryka, pokrojona w 2½cm kawałki
1 cukinia, pokrojona w 2½cm kostkę
1 czerwona papryka, pokrojona w 2½cm kawałki
1 czerwona cebula, pokrojona na 2½cm kawałki
Rozgrzać grilla, pokrętło ustawione na pozycję MEDIUM. Jeżeli używacie drewnianych patyczków do szaszłyków, przygotujcie je poprzez moczenie ich w wodzie przez 30 minut. W międzyczasie połączyć wszystkie składniki marynaty i przygotować warzywa. Nabijać na przemian warzywa na szpikulce do szaszłyków i ułożyć je w płaskim naczyniu. Skropić marynatą. Grillować szaszłyki 4-6 minut z każdej strony, odwracając raz oraz polewając marynatą.

Reklamy
Tagged with:
Napisane w Pomysły na udane grillowanie, Przepisy do grilla, Przepisy na warzywa i przystawki z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: