Wskazówka: grillowanie czosnku

Grillowany czosnek

Aby upiec czosnek należy odciąć końcówkę główki i położyć go na folii aluminiowej. Skropić czosnek oliwą z oliwek i dokładnie owinąć go folią. Położyć go na górnej półce grilla, pokrętło ustawić na pozycje LOW i piec przez 30 minut lub aż będzie miękki. Pozostawić do ostygnięcia, następnie wycisnąć do małej miseczki z każdego ząbka słodki, upieczony czosnek.

Reklamy
Tagged with: , ,
Napisane w Pomysły na udane grillowanie, Poradnik Grillowania, Pozostałe, Przepisy do grilla, Przepisy na warzywa i przystawki z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: