Wskazówka: grillowanie kukurydzy w kolbach

Grillowanie kukurydzy w kolbachKukurydza w Kolbach

Moczyć w zimnej wodzie przez 20 minut. Nie obierać z łupin. Strząsnąć nadmiar wody. Grillować przez 25 minut na LOW, raz odwrócić. Pozostawić na 5 min. do ostygnięcia. Ściągnąć łupiny i zwrócić uwagę jak włosy odchodzą razem z nimi. Podawać z masłem albo margaryną, posolić i popieprzyć jeżeli tego sobie życzymy.

Reklamy
Tagged with: , , ,
Napisane w Pomysły na udane grillowanie, Poradnik Grillowania, Przepisy do grilla, Przepisy na warzywa i przystawki z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: