Wskazówka: Przygotowanie całego posiłku na grillu

Wskazówki dotyczące grillowaniaPrzygotowanie całego posiłku na grillu jest kwestią poczucia czasu i zrobienia użytku ze wszystkich funkcji jakie grill ma do zaoferowania. Gdy grill jest już rozgrzany ułóż kilka ziemniaków owiniętych w folię na półce do podgrzewania. Zacznij od jakichś grillowanych przystawek, następnie ugrilluj mięso. Pamiętaj, że większość mięs najwięcej korzyści czerpie z leżakowania przez 10-30 minut, tak by ponownie
wchłonęło soki; większe pieczenie potrzebują czasu z końcowej części skali. (Wyjątkiem są ryby, które powinny być podawane natychmiast). W chwili gdy mięso leżakuje, wrzuć warzywa na grilla i zrób sos na bocznym palniku. W zależności od wielkości grilla oraz liczby gości, często można grillować w tym samym czasie mięso i warzywa.

Reklamy
Tagged with: ,
Napisane w Pomysły na udane grillowanie, Poradnik Grillowania, Pozostałe

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: