Grillowanie bezpośrednio na drewnianej desce, to unikalny sposób przygotowywania naprawdę pysznych potraw.

grillowanie na cedrowej desceGrillowanie bezpośrednio na drewnianej desce, to unikalny sposób przygotowywania naprawdę pysznych potraw. Mięsa i owoce morza grillowane na drewnie będą miały cudowny smak, aromat i z pewnością zachwycą Twoich gości. Dym z drewna umieszczonego bezpośrednio nad płomieniem nadaje mięsu wyjątkowy, grillowy smak. Przed rozpoczęciem grillowania, zanurz deskę w wodzie, soku, piwie lub winie na 30 – 60 minut. Rozgrzewaj grill ustawiając pokrętło na pozycję HIGH przez 10 minut, połóż zamarynowane i przyprawione mięso na desce, a następnie połóż deskę na ruszcie i zmniejsz płomień (ustaw pokrętło do pozycji MEDIUM/LOW). Kiedy mięso jest dobrze wypieczone, od razu jest gotowe do podania. To takie proste. Deski cedrowe są doskonałe do grillowania łososia, ale śmiało możesz przyrządzać na nich także inne mięsa. Wieprzowina najlepiej piecze się na drewnie klonowym, natomiast do przyrządzania jagnięciny najlepsza jest olcha.

POLECAMY!!! Przepis na grillowanego łososia na cedrowej desce

Reklamy
Tagged with: ,
Napisane w Akcesoria do grillowania, Grille Gazowe, Pomysły na udane grillowanie, Poradnik Grillowania

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: