A może faszerowane pieczarki z grilla ???

faszerowane pieczarki z grillaUstawienia Grilla:
Grill Gazowy:  średni ogień
Grill Węglowy: średni ogień

Czas:
• Czas Przygotowania: 20 minut
• Czas grillowania: 15 minut

składniki:
• 1 czerwona papryka, duża
• 6 dużych pieczarek, usuwamy łodygi
• 200g wędzonego boczku
• 150g żółtego startego sera
• zestaw ulubionych ziół i przypraw

Paprykę i boczek kroimy w kostkę, faszerujemy pieczarki i posypujemy startym serem, doprawiamy do smaku ulubionymi ziołami i przyprawami. W ten sposób przygotowane faszerowane pieczarki wkładamy bezpośrednio na ruszt albo grillujemy z użyciem cedrowym desek (około 20 minut), wtedy uzyskamy subtelny wędzony aromat.  Pamiętajmy o namoczeniu deski cedrowej przed użyciem około 25 minut.

Reklamy
Tagged with: , ,
Napisane w Pomysły na udane grillowanie, Poradnik Grillowania, Przepisy do grilla, Przepisy na warzywa i przystawki z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: