Grillowanie ryby

Grillowanie rybPraktyczna zasada, którą możemy zastosować podczas grillowania ryby to 10 minut na każde 2,5 cm jej grubości.

Dla ułatwienia przygotowań i czyszczenia, cienkie kawałki ryby możemy grillować na folii. Położyć jedzenia na kawałku wytrzymałej folii aluminiowej, pokryć masłem i przyprawami, podgiąć końcówki folii i dobrze zawinąć. Zostawić miejsce aby powietrze mogło cyrkulować w zawiniątku.

Reklamy
Tagged with: ,
Napisane w Pomysły na udane grillowanie, Poradnik Grillowania, Przepisy na ryby i owoce morza z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: