Dorada z grilla

Grillowana DoradaGrillowana Dorada

 
porcja dla 4 osób
 

Składniki:

4 całe Dorady – każda 300 g- 400 g

1 łyżka pokruszonego czarnego pieprzu ziarnistego

1/2 łyżka pokruszonych nasion kopru włoskiego

1 łyżka oliwy z oliwek

sól

8 liści laurowych

2 duże cytryny

Przygotowanie:

Wymieszać pieprz i nasiona kopru włoskiego z oliwą z oliwek, tą mieszanką natrzeć ryby z obu stron i posolić. Cytrynę pokroić na około 1 cm plastry.

Grillowanie:

Rozgrzać grilla, grillować na średnim ogniu około 4 minuty z każdej strony, na wierzchnią stronę ryby podczas grillowania umieścić plasterki cytryny i liście laurowe. Wskazówka: Podawać z sosem czosnkowym

Reklamy
Tagged with: , , , , , ,
Napisane w Pomysły na udane grillowanie, Poradnik Grillowania, Przepisy na ryby i owoce morza z grilla

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: